måndag 26 september 2011

El på schemat

Montering av lysen nummerplåt och diverse andra detaljer som varit av vid lackering gör att det ser ut som en bil! Trevligt...

Saknar dock fortfarande motorluckans galler, får nog bli en beställning från Vintage i USA!

fredag 16 september 2011

Tillverkning av säteskonsoller

Jag funderade ett tag på att köpa färdiga justerbara stolsskenor men hittade inga som passade tyckte jag. Därför tillverkar jag ett underrede som passar mellan de två skenor som redan finns fastsvetsade i golvet på chassiet. Delar tillverkades utav fyrkantsprofiler och 1,5mm plåt.

Här borras hål för m8 svetsmuttrar som ska hålla sätesprofilen!


Här bockas de tillklippta plåtarna som ska bli säteskonsollerna.


Här är underredena svetsade och de lackerade säteskonsollerna provmonteras. Jag tror jag ska göra fler monteringshål på skenan, på så vis kan man justera sätet fram och tillbaka om man skulle vilja, även om det är lite bökigt att göra det!


Färdig produkt med stol monterad sedd bakifrån!



Så gott som färdig, nu ska den passas in i bilen bara!

söndag 11 september 2011

Karossen grundlackas

Så var det äntligen dags att lacka karossen. Gelcoaten mattas ned och små skador fylls i med tvåkomponent spackel, den fina sorten. Därefter lackas karossen i två omgångar. Efter första lagret ser man alla missa man gjort i underarbetet och får en chans att rätta till dessa. Nästa lager lack blir i tre omgångar, vått i vått, med en ganska tunnflytande lack.

Lacken förresten heter Temadur 20, perfekt även till plast.







torsdag 1 september 2011

Rattstångens fäste



Så här blev rattstångens infästning till slut. För såklart ska ju tändningslåset sitta på instrumentpanelen som på orginalet!


Får se hur man ska lösa rattlåset bara, den möjligheten försvann ju samtidigt!