torsdag 25 november 2010

Bomber seats

Exempel på bomberseats från streetroddersweb.


Nya stolar


Hmmm, stolarna jag köpte till bygget passade inte alls bra i speedstern! Ryggen var aldeles för bakåtlutad och tog i sidan på karossen, dessutom gav de ett lite klumpigt intryck.

Här behövs en nätt liten stol, kanske en bucketseat från vintage eller möjligen en bomberseat (speedwaymotors) beroende på vilken stil man ska hålla. HotRod stilen kräver ju nästan ett par av de senare!

fredag 12 november 2010

Transport till nytt garage.

Så ja, karossen på plats och fastsättning påbörjad. Karossen skruvas fast i samma fästpunkter som orginalkarossen suttit.


Passformen är mycket bra! Alla hål stämmer.
Bilen är färdig så långt att den går att flytta och ska nu få ett nytt hem.
Färdiglastad!

tisdag 9 november 2010

Karossen lyfts på!

Karossen ska lyftas på det färdiga underredet. Till hjälp har jag en telfer som jag ska använda för att lyfta karossen så högt att jag kan rulla under chassiet som nu står på hjul. Små tevagnshjul har monterats under pallen på karossen för att denna skall kunna rullas i position.

Balkar har tillverkats av gammalt fyrkantsjärn som bultats i botten av karossen som har en ram av stål! En gammal lyftkedja kapades upp i lagom bitar och fästes med lyftöglor!

(Är det någon som behöver en lyftanordning så hör av er!)
För säkerhets skull fäste jag även spännband i andra delar av karossens ram.

Glad!
Framför ser man chassiet som står redo att rullas under!

Ahhh, karossen hänger i luften och stunden närmar sig!

Chassiet rullas under och karossen kan sänkas ned.

tisdag 2 november 2010

Planering för karosslyft

Tiden är inne att lyfta på karossen. De sista detaljerna åtgärdas innan karossen läggs på plats. Förgasaren och generatorn sätts på plats, bensinledningen dras och monteras, alla bromsrören på plats, gummitätningar till diverse hål, gummilist mellan kaross och chassie, påfyllning av växellådsolja ( momentdragning av kronmutter på bakhjulen, 35kpa), mm mm.

Lackering av bromsok

Bromsoken till framvagnen får sig ett lager färg!


Här en bild på plats!
Även krängningshämmaren och stötdämparna är monterade.