tisdag 7 juli 2009

Kaross tillverkare

Då det kan vara svårt att hitta tillverkare av kit till Speedsters vill jag gärna dela med mig av de erfarenheter jag samlat på mig! Här kommer en lista på de leverantörer som jag varit i kontakt med och som svarat på mina mail!

Bent Sörensen på Kit og Buggy service i Danmark http://www.kitogbuggyservice.dk/ säljer Chesil karosser som tillverkas i England av Peter Bailey. Kolla in dom på http://www.chesil.biz/Dock var dom lite för dyra för min budget!


En annan som säljer karosser från England är Barrie Martin bm@904gts.co.uk http://www.904gts.co.uk/Tyvärr har jag inte fått någon riktig kontakt med honom så jag valde bort dessa!


Vintage Speedsters i Californien gör också mycket bra kit, men det blir ofantligt dyrt i slutänden med både tull + moms och frakt! http://www.vintagespeedsters.com/ , men är man sugen så fixar han med frakt och hela baletten!


Mr Garth Waberski på http://www.universal-products.co.za/ garth@universal-products.co.za har billiga karosser med en ram av stål, dock är dessa avsedda för den Sydafrikanska marknaden och är högerstyrda! Dessutom är stålramen inte galvad!


Jag har kontaktat betydlig fler företag men dessa var de som svarade på mina mail! Dock fastnade jag till slut för ett företag i Holland som tillverkar mycket fina kit till ett fördelaktigt pris! Dessutom är det på köravstånd från Sverige! Killen heter Marco och har sitt företag utanför Einhoven! vwsamba@gmail.com http://www.cruze.nl/ Han säljer både färdiga och ofärdiga kit, dessutom om du är intresserad säljer han sin form för egen tillverkning av kit! Formen har gjort ca 10 kit och håller för minst 40 - 50 st till!

Tillägg per 2013-02-05: Numera finns det en svensk tillverkare av karosser till speedster, Delta Trading i Eskilstuna. Ni når honom på www.hotrod.nu eller www.speedster.nu

1 kommentar:

  1. Chesil is not a right choice because the curves are not accurate (the nose of the body is different from the Porsche Speedster). Vintage or Cruze are the right choice.

    SvaraRadera